foto4

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

Bureaus

Werving en selectiebureaus hulp of hindernis bij solliciteren?

Sollicitanten die zoeken naar passende vacatures stuiten vaak op werving en selectiebureaus. Zij zijn bedoeld om kandidaten en werkgevers bij elkaar te brengen. Maar in de praktijk ervaren sollicitanten vaak ergernissen. Jij ook?

– Werving en selectiebureaus geven vaak niet aan om welk bedrijf het gaat
– Ze bellen vaak niet terug
– Ze werken als tussenschakel tijdvertragend
– Ze zijn je na een paar weken al weer vergeten
– Het is maar de vraag of het betreffende bureau ook echt een zoekopdracht heeft van het bedrijf

Kortom, veel onzekerheden, waardoor je als sollicitant vaak aan het lijntje wordt gehouden.

TIPS
Wat kun je doen om een beter resultaat te behalen en minder frustratie te ervaren?

1. Kijk goed naar de website van het werving en selectiebureau. Oogt het professioneel? Wie werken er? Bij de OVER ONS knop heb je snel een eerste indruk.
2. Kun je je CV uploaden? Dit is een indicatie dat het bureau over werving en selectiesoftware en een database beschikt, waardoor jouw gegevens makkelijker terug te vinden zijn.
3. Bel met het bureau om persoonlijk contact te leggen. Zorg dat je namen noteert en dat je bij een recruiter bekend wordt en blijft. Gemiddeld neemt maar 10% de moeite om ook even te bellen naar het bureau, de rest stuurt alleen maar een mail. Maak het verschil!
4. Vraag wat de relatie is van het bureau en de opdrachtgever. Werken ze al langer samen? Zijn zij het enige bureau dat zoekt? Hoeveel kandidaten zijn er? Stel ook een paar goede vragen over de vacature en vertel kort welke kwaliteiten jij meebrengt!
5. Bel iedere twee weken of er nog een nieuwe vacature is binnengekomen. Bij een nieuwe vacature wil je dat jij de eerste bent aan wie ze denken.

Succes!
Steven Tolsma
Directeur Brand New Job