bnj8

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

Jobsites

Welke jobsites werken voor jou het beste?

De grootste jobsites van dit moment zijn Monsterboard, Nationale vacaturebank en Indeed. Zet je CV op deze sites, want vele recruiters en HR officers maken er gebruik van. Daarnaast verdient het aanbeveling om je CV te plaatsen op een aantal niche sites, toegespitst op jouw branche/werkveld.

Tip 1: Pas je Cv op deze regelmatig aan (zeker ieder twee weken). Veel mensen weten niet dat je Cv weer bovenaan komt te staan in de zoekresultaten en dus sneller wordt gevonden!

Tip 2: Zorg dat de juiste zoekwoorden/keywords in je CV voorkomen. Als je in aanmerking wilt komen voor een functie als accountmanager wordt je dus niet gevonden als er in je CV alleen termen als verkopen en consultancy staan. Denk dus na over de zoektermen waarop je gevonden wilt worden (voor je volgende baan) en zet die in je CV.

Tip 3 Maak een ‘search agent’ aan, die er voor zorgt dat je automatisch de relevante vacatures per mail krijgt toe gestuurd. Stel die ‘search agent’ heel nauwkeurig in, anders verlies jet het overzicht door de honderden vacatures (veel werk-weinig rendement).

Tip 4 Als je nog geen LinkedIn profiel hebt, maak er dan een aan. Steeds meer personeel wordt gezocht via LinkedIn.
Zorg dat je Cv en Linked dezelfde functies en tijdslijnen vermeld. Als daar verschillen in zitten roept dat vragen op (onbetrouwbaar).

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips. Welke jobsites werken voor jou het beste?