test foto 2

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

Kledingvoorschriften

TIP: Kledingvoorschriften

Hoe ga je gekleed naar een sollicitatiegesprek?
Hieronder een aantal tips.
1. Je kunt beter overdressed dan underdressed zijn. Kortom; zorg voor zakelijke kleding, geen spijkerbroek, sportschoenen of trui :-)
2. Als je echt geen idee hebt wat het beste past bij dit bedrijf, bel dan even met de werkgever en vraag wat de gebruikelijke kledingstijl is binnen het bedrijf, of wat ze je aan raden voor de sollicitatie (bijvoorbeeld wel of geen stropdas). Het toont alleen maar een goede voorbereiding.
3. Draag vrolijke kleuren, die kracht uitstralen (niemand zoekt een grijze muis).
4. Goede verzorging en goede voorbereiding heeft niet alleen met kleding te maken. Ga naar de kapper, draag deodorant (niet te veel). Zorg voor gepoetste schoenen, nette tas, nette schrijfmap en mooie pen. Je straalt hiermee uit dat je professioneel bent, zaken op orde hebt en je goed voorbereid. Belangrijke kwalificaties in iedere baan!
Als je nu denkt “Het gaat toch niet om om inhoudelijke kwaliteiten en niet om uiterlijk ?” dan heb je de boodschap nog niet begrepen. De eerste indruk telt en als die onverzorgd is, dan sta je al met 1-0 achter ten opzichte van andere kandidaten. Laat zien dat je de baan graag wilt en dat je je goed hebt voorbereid.

Zie ook onze videofilm over de voorbereiding
Succes!