test foto 2

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

Brand New Job helpt bij betalingsachterstand hypotheken

Betalingsachterstanden zijn een groot probleem in de hypotheek sector. Dit kost de financiële sector honderden miljoenen per jaar. Ongeveer 20% hiervan wordt veroorzaakt door werkloosheid. Brand New Job biedt een oplossing voor dit probleem.

Binnen Brand New Job hebben wij een screening methode ontwikkeld waarmee wij kunnen voorspellen wie er met onze begeleiding binnen een half jaar een nieuwe baan kan vinden. We bestaan inmiddels 5 jaar en hebben een landelijke dekking. Onze resultaten zijn dankzij een zeer resultaatsgerichte aanpak goed: 90% van onze cliënten helpen wij binnen een half jaar aan nieuw werk.

Nu bieden we ons werk begeleidingstraject aan voor hypotheekklanten met betalingsachterstand veroorzaakt door werkloosheid. Hiervoor hebben we een nieuw onderdeel opgericht: Brand New Job Finance. Dankzij onze screening kan het werkbegeleidingstraject gericht aangeboden worden. Door cliënten weer aan het werk te helpen kunnen we veel ellende (restschulden en afschrijvingen voor de vermogensverstrekker) voorkomen. Bovendien heeft het nog een aantal andere voordelen: het aan te houden risico kapitaal (Basel) kan vrijvallen, de te ontvangen marge over de toekomstige rente inkomsten blijft bestaan, en het is een enorm positieve PR voor de financiële sector omdat dit het ultieme bewijs is dat je de klant centraal zet en echt helpt. Tenslotte is het, in tegenstelling tot de tot nu toe gekozen oplossingen (zoals rente uitstel, verhuur van het pand etc) een duurzame oplossing.

“De afgelopen jaren hebben we bewezen dat onze aanpak werkt; nu komen we graag in gesprek met hypotheekverstrekkers die deze dienstverlening aan hun portfolio willen toevoegen”, aldus mede-oprichter Niels Hovestad.