iStock_000016554134_Double-2

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

JONGEREN EN ONDERNEMERS VINDEN ELKAAR

Op vrijdag 28 oktober vond de tweede editie plaats van Utrecht Works. Het evenement waar jongeren op zoek naar een stage of een betaalde baan in hun kracht werden gezet en in contact kwamen met werkgevers. Victor Everhardt , wethouder Werk & Inkomen van de gemeente Utrecht verzorgde de officiële opening. Victor Everhardt: “Voor de gemeente Utrecht is het heel belangrijk, dat onze inwoners werk hebben. Het hebben van werk doet wonderen voor de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van mensen”.   Na de opening traden Prince en Gillie, 2 studenten van de Nederlandse Popacademie op met een nummer, dat ze speciaal voor Utrecht Works hadden geschreven over het belang van werk.

Workshops
De 120 leerlingen van ROC Midden Nederland volgden na de opening ieder vier workshops van Brand New Job, Turning Point en De Stip. Ze leerden hoe ze een goede utrecht-works-1-2016sollicitatiebrief en een CV moesten opstellen.  Ook oefenden ze met het geven van een elevator pitch. Alle leerlingen hadden voorafgaand aan het event hun CV en profiel met foto’s en een video geüpload in de WorkMonkeyApp. Deze App is ontwikkeld door Student2Business in samenwerking met studenten van het ICT College van ROC Midden Nederland.

Intensieve begeleiding Brand New Job
Er waren ook 50 jongeren aanwezig, die hun Mbo-opleiding al hadden afgerond, maar nog geen baan hadden gevonden. Twintig van hen maken kans op een traject van 6 maanden, waarbij ze intensief worden begeleid naar een betaalde baan. Vorig jaar was dit traject zo succesvol, dat 15 van de 20 kandidaten binnen 6 maanden werk hadden gevonden, De overige 30 jongere werkzoekenden worden uiteraard verder begeleid door het UWV en de gemeente Utrecht in hun zoektocht naar werk.

Speeddate met werkgevers
In de middag maakten alle jongeren, op zoek naar stage of werk,  kennis met de vijftig aanwezige werkgevers. Na de speeddate bleek, dat er direct al 15 matches waren utrecht-works-2-2016gerealiseerd. De afdeling Beveiliging van het Centraal Museum was bijvoorbeeld dermate onder de indruk van de elevator pitch van Ronaldo, student van het Veiligheid & Defensie College van ROC Midden Nederland, dat ze hem direct een stageplaats aanboden met een reële kans op een baan. Ook bij AAA telecom zijn stagiairs altijd van harte welkom. Op de vraag waar je als werkgever op let, antwoordde Erik Pluut, directeur AAA Telecom: “Op dit moment bieden wij aan zeven studenten een stageplaats. Ik let eigenlijk maar op twee zaken, motivatie en de potentie om te groeien. Kennis en niveau is in het begin van de loopbaan nog van  ondergeschikt belang”.

Initiatiefnemers tevreden
Initiatiefnemers van Utrecht Works zijn Rabobank Utrecht, ROC Midden Nederland, de gemeente Utrecht, UWV en Brand New Job.  “Utrecht Works is een mooi voorbeeld van hoe onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenwerken om jongeren kansen te geven hun talenten te ontwikkelen en succesvol te zijn op de arbeidsmarkt,” aldus Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur ROC Midden Nederland. Annemarie van den Berg, directievoorzitter van Rabobank Utrecht, zegt over het event: “Werk is een bouwsteen in het leven van mensen. Wat we willen bereiken is dat iedere jongere na het evenement sterker op de arbeidsmarkt staat.”

Utrecht Works, door en voor studenten
Anouk Veenhuizen en Hannemijn van Gaalen, studenten van de opleiding Marketing & Communicatie van het Business & Administration College van ROC Midden Nederland hadden als stageopdracht het totale evenement georganiseerd. Op de dag zelf stuurden zij een grote groep medestudenten aan en zorgden, dat alles op rolletjes liep. Anouk Veenhuizen: ´Brand New Job gaf mij de kans om ervaring op te doen in het organiseren van dit evenement. Utrecht Works was een erg uitdagende en leuke ervaring, met name het plannen van alle activiteiten. Ik ben heel tevreden met het resultaat.’’ Studenten van het Hospitalityteam van het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland zorgden tijdens het event voor de ontvangst van de gasten en dat iedereen op tijd in de juiste workshop terecht kwam.
Het dagvoorzitterschap was in de inspirerende en enthousiaste handen van Manu van Kersbergen, praktijkdocent van de Nederlandse Popacademie.

Voor een foto-impressie van Utrecht Works kijk op www.utrechtworks.nl