bnj7

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

Jongeren vinden werk met Utrecht Works

Van de 20 jongeren die in oktober gestart zijn met het Utrecht Works traject, heeft inmiddels ruim de helft een baan gevonden.

Utrecht Works traject
Utrecht Works is initiatief van Rabobank Utrecht, ROC Midden Nederland, Gemeente Utrecht en outplacementbureau Brand New Job. Tijdens het Utrecht Works event op 16 oktober in The Colour Kitchen maakten jongeren kennis met werkgevers voor stageplekken en banen. Daarbij werden 20 gemotiveerde jongeren geselecteerd voor een begeleidingstraject op maat door Brand New Job. In dit traject werken zij aan hun sollicitatiebrief, CV, LinkedIn en gespreksvaardigheden. Met een elevator pitch leren ze kort en krachtig vertellen wie ze zijn en waar ze goed in zijn.

  

Topsport
Tegelijkertijd krijgen ze ook mentale support en worden ze gemotiveerd, want een nieuwe baan komt niet vanzelf. Solliciteren is topsport: de competitie met andere kandidaten is pittig. Daarom zijn de jongeren aansluitend op de training ook aan het sporten, om zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te zijn. Deze work-out werd verzorgd door Movenergy en zorgde voor veel positieve energie, humor en groepsbinding.

Utrecht Works werkt
Eén kandidaat had al zo’n 100 sollicitaties achter de rug voordat hij aan Utrecht Works deelnam. Hij leerde zijn verhaal korter te vertellen en zich te richten op zijn positieve punten in plaats van negatieve ervaringen. Met de praktische tips die hij kreeg, vernieuwde hij zijn CV op Monsterboard. Deze paste hij wekelijks aan om steeds weer bovenaan te komen voor recruiters en werkgevers. In één week werd hij zeven keer benaderd en inmiddels werkt hij als financieel medewerker. Bekijk hieronder het verhaal van Jan. Veel succes gewenst!

Film Jan Utrecht Works from Steven Tolsma on Vimeo.