iStock_000016554134_Double-2

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

Hoe maak je meteen indruk?

Sommige mensen hebben Hét. Zodra zij ergens verschijnen, krijgen ze alle aandacht. In positieve zin. Ze klagen of zeuren niet, geen drama, nee, het is puur hun fantastische uitstraling. Heb je dat van nature? Kun je dat ontwikkelen? Nja. Slechts een enkeling heeft dat nog van nature, je kunt het heel goed ontwikkelen en jong geleerd, is oud gedaan. Dus nu beginnen, is mijn advies.
 Alle kinderen hebben dit stralende van nature. Maar dan gaat het even mis. Je krijgt tikken van het leven en je raakt het meer of minder kwijt. Totdat je volwassen genoeg bent om aan je herstel te beginnen. Voor mij is de uitkomst, dat ik het vaak (terug) heb, en het soms toch weer kwijt ben. Ik kan het sturen, maar niet helemaal. De stuurfactoren zijn interessant. 


1. Gelukkig zijn
Dat weet iedereen, als je gelukkig bent, dan ben je ontspannen, dan sta je meer open voor nieuwe dingen, dan straal je naar je omgeving. Gelukkig zijn, is misschien wel volledig een keuze. Jouw keuze, mijn keuze. Gelukkig zijn betekent acceptatie van je situatie. Het is goed zoals het is. En vertrouwen op jezelf. Iedere dag stapjes zetten, de goede kant op, in de richting waar je diep in je hart in gelooft. 


2. Enthousiasme
Ik moet er echt zin in hebben, geen angst, geen twijfel, puur enthousiasme. Wow, wat geweldig.

3. Intentie
Hoe kan ik die ander helpen? Waar zit die mee? Wat heeft die echt nodig? Mijn eigen ijdelheid en ego, heb ik niets aan en die ander al helemaal niet. Eerlijk gezegd vergeet ik dat regelmatig. Dan begin ik te snel over mijn eigen dingetjes, successen, belangrijkheid. Niks mis mee, maar het doet er niet toe. 


4. Nieuwsgierigheid
Oprechte vragen aan de ander, interesse hebben, betrokken zijn. LSD: luisteren, samenvatten, doorvragen. Proberen te begrijpen wat die ander wil en doet. Waarom? De nieuwsgierigheid van een kind. Het leuke is dat je ontdekt dat je altijd leert van die ander.


5. Een gezonde geest in een gezond lichaam
Iedere dag een uur bewegen, veel groente, fruit en noten, genoeg slaap, orde, rust en regelmaat.
In eerste instantie lijkt oneindig veel aandacht aan die ander oneindig veel tijd te kosten, maar het resultaat is dat het je oneindig veel oplevert. Probeer het maar. Succes!

Bron: Intermediair, mei 2014
Auteur: Roeland, Schweitzer