iStock_000016554134_Double-2

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

Oeso: ‘Helft banen verdwijnt of verandert ingrijpend door automatisering’

Uit onderzoek van de OESO (De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) blijkt dat werk in de toekomst drastisch verandert.

Tot 14% van de banen in de 36 lidstaten van de Oeso kunnen de komende vijftien tot twintig jaar verdwijnen door automatisering. Nog eens 32% dreigt radicaal te veranderen. Dat meldt het FD op basis van onderzoek dat Oeso heeft gedaan naar de gevolgen van automatisering.

Nederland

Nederland iets minder kwetsbaar dan het gemiddelde. In ons land zullen volgens het rapport vier op de tien banen verdwijnen of fundamenteel veranderen. 11,4% kan verdwijnen, 28,7% loopt hoog risico op veranderingen. Duitsland is juist een stuk kwetsbaarder.

Aanpassen

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel werknemers niet in staat zijn zich aan te passen aan nieuw werk. Nieuwe banen worden vooral gecreëerd in de technologische sector, maar zes op de tien werknemers heeft onvoldoende basiskwaliteiten op het gebied van ict of heeft zelfs helemaal geen ervaring met computers.

Mobiliteit

Medewerkers moeten zich voorbereiden op deze veranderende arbeidsmarkt. Brand New Job bereidt organisaties en medewerkers met prémobiliteit trajecten voor op deze veranderingen. Door middel van persoonlijke begeleidingstrajecten worden de veranderingen van de organisatie en loopbaanwensen van medewerkers in kaart gebracht en afgestemd. Het is zeker in de huidige markt belangrijk om talenten te behouden, personeel te ontwikkelen en voor te bereiden op de toekomst.
Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bron: FD