iStock_000016554134_Double-2

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

Oudere werklozen krijgen een baan

De afgelopen maanden zijn meer 50-plussers met een werkloosheidsuitkering aan het werk gekomen.

In de periode juli-augustus 2014 vonden 10.584 werkzoekende 50-plussers met een WW-uitkering een baan, 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de nieuwste barometer 50-plus van uitkeringsinstantie UWV. Hieruit blijkt dat 50-plussers momenteel vooral werkzaam zijn in de zorg en bij de overheid. Jongeren daarentegen zijn veel vertegenwoordigd in de handel en horeca.

Het aantal ouderen met een WW-uitkering stijgt nog steeds, blijkt uit de UWV-cijfers voor de maand augustus. Hieronder kunt u de cijfers jaar-op-jaar vergelijken. Daaruit blijkt dat de instroom terugloopt, en dat het aantal 50-plussers dat met een WW-uitkering weer een baan vindt toeneemt. Toch waren er in augustus 30.000 meer WW’ers boven de vijftig dan in augustus 2013.

 

Opleiding

Nog altijd zaten 191.500 50-plussers in juli-augustus in de WW. Veel van hen investeren volgens het UWV in zichzelf door het volgen van een opleiding. Een op de vijf studenten van een praktijkopleiding is 50 jaar of ouder.

„Het aantal 50-plussers dat met een nieuwe baan uit de WW komt, groeit bovengemiddeld. Dat is fantastisch voor de mensen die weer aan het werk kunnen. Maar voor veel oudere werkzoekenden is er nog geen reden om feest te vieren”, laat minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) bij de barometer weten.

‘Onaanvaardbaar’

Hij noemt het sociaal onaanvaardbaar en economisch onverantwoord om oudere werkzoekenden langdurig aan de kant te laten staan. „Ik voel het als mijn plicht om me voor deze 50-plussers in te blijven zetten”, aldus de minister.