foto4

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

Utrecht Works 2017 helpt jongeren aan stage of baan

UtrechtWorks logo grootVeel jongeren in de regio Utrecht hebben nog moeite met het vinden van een stage of baan. Op 3 november 2017 wordt voor de derde keer het match event Utrecht Works gehouden.

Het evenement is een samenwerking tussen Gemeente Utrecht, ROC Midden Nederland, Rabobank Utrecht en Brand New Job en heeft een duidelijk doel: jongeren leren solliciteren en in contact brengen met werkgevers.

Unieke locatie

Dit jaar vindt Utrecht Works plaats in De Lik in Utrecht (Wolvenplein 27), de vroegere gevangenis die nu dienst doet als evenementlocatie. In de ochtend volgen meer dan 100 leerlingen van het ROC Midden Nederland en 50 werkzoekende jongeren uit de regio Utrecht sollicitatie workshops van Brand New Job, Turning Point en Manpower. Hoe presenteer ik mezelf? Waar ben ik goed in? Hoe vertel ik over mezelf? Met deze vragen gaan ze actief aan de slag. Ook krijgen ze tips voor een goede sollicitatiebrief en Curriculum Vitae. In de middag zijn er speeddates waarbij de jongeren Utrechtse werkgevers ontmoeten. De jongeren passen direct toe wat ze in de ochtend hebben geleerd en leggen contacten voor een mooie stageplek, werkervaringsplek of baan in de buurt.

Annemarie van den Berg, directievoorzitter van Rabobank Utrecht, zegt over het event: “In voorgaande jaren zijn op de dag zelf al veel mooie matches tot stand gekomen. Werk is een belangrijke bouwsteen in het leven van mensen. We vinden het daarom ontzettend belangrijk dat jongeren deze ervaring opdoen’. Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur ROC Midden Nederland ziet ook het belang van Utrecht Works “Dit evenement is een mooi voorbeeld van hoe onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenwerken om jongeren kansen te geven hun talenten te ontwikkelen en succesvol te zijn op de arbeidsmarkt,”

Begeleiden naar een baan

Een deel van de jongeren is al klaar met hun MBO opleiding, maar heeft nog geen baan gevonden. Tijdens Utrecht Works op 3 november worden 20 gemotiveerde jongeren geselecteerd die een half jaar intensief begeleid worden naar een geschikte baan. Dit begeleidingstraject wordt verzorgd door het Utrechtse bureau Brand New Job. Vorig jaar was dit begeleidingstraject uiterst succesvol. Binnen zes maanden hadden 18 van de 20 jongeren met hulp van Brand New Job een baan gevonden.
Kans voor Utrechtse bedrijven

Jeroen Kreijkamp, wethouder gemeente Utrecht roept Utrechtse bedrijven op om mee te doen. “Alleen samen met het bedrijfsleven kunnen we echt iets betekenen voor deze jongeren. Bedrijven hebben de kans om hier in contact te komen met gemotiveerde jongeren. Samen werken we aan werk.”

Zou u graag bij dit geweldige match-event willen zijn? Dan kunt u zich aanmelden via www.utrechtworks.nl

Voor vragen of extra informatie kan men contact opnemen met Aris Willems van ROC Midden Nederland, via 0624827273 of a.willems@rocmn.nl