bnj7

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

Utrecht Works event groot succes

‘Jongeren sterker op de arbeidsmarkt’
De gemeente Utrecht, ROC Midden Nederland, Brand New Job, 35 Utrechtse werkgevers en initiatiefnemer Rabobank Utrecht sloegen de handen ineen om jongeren aan het werk te helpen. Waarom? Annemarie van den Berg, directievoorzitter Rabobank Utrecht, gaf het antwoord: “Jeugdwerkloosheid is een grote uitdaging. In Utrecht willen we jongeren graag helpen zichzelf te ontwikkelen en in contact te komen met werkgevers voor een stage of een baan, zodat ze sterker op de arbeidsmarkt staan. Daarom hebben we het initiatief genomen voor Utrecht Works.”

‘Ik heb van deze dag geleerd hoe ik goed kan solliciteren’
Hoe presenteer ik mijzelf? Hoe vertel ik waar ik goed in ben? Dat leerden de aanwezige jongeren in de ochtend in de workshops. In de speeddates met werkgevers brachten ze dit direct in de praktijk. Tijdens de lunch konden alle jongeren hun CV laten checken. Volgens Paul van Maanen, Voorzitter van College van Bestuur ROC Midden Nederland, is werkervaring opdoen erg belangrijk: “Jongeren en bedrijven kunnen elkaar niet altijd goed vinden en weten niet wat ze van elkaar mogen verwachten. Daarom is een dag als deze ook zo belangrijk.”

‘Wij helpen Utrechtse jongeren aan het werk!’
In het Stadsgesprek werd door werkgevers, mensen uit het onderwijsveld en maatschappelijke organisaties gediscussieerd over de vraag: hoe kunnen wij jongeren – in het bijzonder jongeren die daarbij wat extra hulp nodig hebben – aan werk(ervaring) helpen? Wethouder Jeroen Kreijkamp: “Het is voor de jongeren van belang dat alle partijen, zoals het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid samenwerken. Daarom zijn we hier ook vandaag.” Aan het einde van de ochtend committeerden Utrechtse werkgevers zich aan Utrecht Works door hun handtekening op de wand te plaatsen.

‘Ja, ik heb een baan voor je!’
Tijdens de Stadsgesprekken vertelde een jongere dat ze na haar leer-werkstage straks ‘echt werk’ zoekt. Terplekke stond een werkgever op: “Ja, ik heb een baan voor je!” De eerste match werd gemaakt. Verschillende kennismakingen en matches volgden gedurende de rest van de dag en tijdens de speeddates. Voor 20 jongeren die lastig aan een baan kunnen komen is er komend half jaar een traject op maat. Zij worden door Brand New Job gecoacht en begeleid naar een baan. “Voor iedereen die wil werken, is er werk. Daar geloof ik echt in,” aldus Niels Hovestad van Brand New Job.