bnj7

Outplacement

Lees meer

re-integratie

Lees meer

loopbaanbegeleiding

Lees meer

sollicitatietraining

Lees meer

Wedervragen

TIP: Stellen van wedervragen

Aan het eind van een sollicitatiegesprek wordt de sollicitant vaak in de gelegenheid gesteld om ook nog vragen te stellen. Realiseer je goed dat dit een beleefdheidsvorm is, maar nog weinig invloed zal hebben op het gesprek. Het eerste oordeel is vaak na vijf minuten al geveld en het definitieve oordeel is waarschijnlijk na twintig-dertig minuten wel duidelijk.
TIP: Stel dus je vragen al eerder tijdens het gesprek. Je toont je daarmee een gelijkwaardig gesprekspartner, die goed luistert, initiatief neemt en niet bang is om te vragen.

Voorbeeld vraag 1: Hoe ben jij als teamspeler? Wedervraag: Voordat ik die vraag beantwoord, wil ik graag weten waar je dan precies op doelt?(in plaats van een algemeen vaag antwoord te geven)

Voorbeeld vraag 2: Hoe ga jij met klachten om? Antwoord: Ik luister goed, stel vragen en kom met oplossingen. Wedervraag: Hoeveel klachten komen hier gemiddeld per week binnen?

Stel dus tijdens het gesprek al wedervragen en wacht niet tot het eind. Dit haalt ook de druk bij jou weg en geeft de interviewer de gelegenheid om iets meer over zichzelf of het bedrijf te vertellen. Dat is altijd positief!